Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden “karpuzun içindeki bebek heykeli” ile ilgili açıklama: “Eleştirileri saygı ile karşılıyoruz, gerekirse düzeltme yapılacak”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda çok tartışılan “karpuzun içindeki çocuk” ve “baklava tepsisi taşıyan insan” heykelleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Belediyenin açıklamasında, Çalışmaların tamamlanması ile birlikte nihai değerlendirme yapılacak, gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır” denildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “karpuzun içindeki bebek heykeli” ve “baklava tepsisi taşıyan insan figürü” ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’na yerleştirilen maketlere estetik açıdan eleştiriler yapıldığı hatırlatılarak, “Bu eleştiriler saygıyla karşılanmakta ve değerlendirilmektedir. 170 dönümlük alan içinde, fotoğraf detayı olmak üzere yerleştirilen maketler, çalışmalar tamamlandığında, manzaranın küçük bir parçası olacaktır. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte nihai değerlendirme yapılacak, gerekmesi durumunda üzerlerinde tasarrufta bulunulacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “170 dönümlük alanda çevre düzenlemesi, ağaç dikimi, çim serimi, çalı ekimi, su depoları, drenaj sistemi için yapılan ihalenin tutarı, maketler için yapılan harcama şeklinde gösterilmektedir. Diyarbakır Uluslararası Havalimanı Yonca Kavşağı Düzenleme ihalesi, 12 Kasım 2020’de ‘Havaalanı Yonca Kavşağı Peyzaj Düzenleme Yapım İşi’ adıyla, canlı yayında gerçekleştirilmiştir. 15 firma ihaleye katılmıştır. 4 milyon 412 bin 835 lira olarak en düşük teklifi veren firma ile anlaşılmıştır. 170 dönümlük alandaki bütün çalışmalar, düzenlemeler, yatırımlar bu ihale kapsamında yapılmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.