Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas’ın düzenlediği “hiçbir yere gitmeyen uçuşun” biletleri iki buçuk dakikada tükendi

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, koronavirüs salgını nedeniyle uçakla seyahat edemeyen Avustralyalılar için, “hiçbir yere gitmeyen uçuş” düzenliyor. Biletlerin iki buçuk dakikada tükendiği uçuşta yolcular, Sidney kentinden havalanarak Pasifik Okyanusu üzerinde tur atacak ve süper ay tutulmasını yakından görme fırsatı bulduktan sonra tekrar Sidney’e inecek. 

Avustralyalı hava yolu şirketi Qantas, süper ay tutulmasını izlemek isteyenler için Pasifik Okyanusu’nun üzerinde tur atma imkanı sağlayan fakat herhangi bir varış yeri olmayan “hiçbir yere gitmeyen uçuşun” biletlerinin rekor sürede tükendiğini duyurdu. “Süper ay uçuşu” olarak adlandırılan uçuşun iki buçuk dakiada tükenen biletleri, 386 ila 1,499 dolardan satışa sunulmuştu.

Süper ay uçuşu üç saat sürecek ve uçak ay tutulması için bulutların üzerinde uçmadan önce Sidney’den ayrılıp, daha sonra kalktığı havalimanına dönecek. Yolcuların uçakta maske takması zorunlu olacak ve sosyal mesafe kısıtlamalarına uyulacak.

Qantas ayrıca, NASA’nın “süper ay” olarak adlandırdığı 26 Mayıs’taki ay tutulmasını daha iyi görüntüleyebilmek ve tutulmayla ilgili gerekli bilgileri yolcular ile paylaşabilmek için astronom Dr. Vanessa Moss ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.  

Şirket bu organizasyonunun ardından, iklim krizine karşı hassas davranılması gereken bir zamanda bu uçuşla gereksiz yere yakıt tüketileceği yönünde eleştirilerle karşılaştı. Ancak faaliyetlerinin devamlılığı açısından karbon emisyonlarını yüzde yüz dengeleme sözü veren Qantas yönetimi, bu uçuşta da karbon emisyonlarını dengeleyeceklerini söyledi. 

Avustralya’da uçak seyahatini özleyen yolcular için düzenlenen “hiçbir yere gitmeyen uçuşlar”, çeşitli havayolları firmaları arasında gittikçe popülerleşiyor.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.