Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’yu ziyaretinde öğrencilere çikolata ikram etmek isteyen Volkan Gazioğlu, rektör danışmanı oldu

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı eylemler sürerken atamalarıyla sık sık gündeme gelen Bulu’nun ekibine bir kişi daha eklendi. Daha önce Bulu’yu ziyaret ederken kampüsteki protestocu öğrencilere çikolata dağıtmaya çalışan ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan Volkan Gazioğlu isimli kişinin rektör danışmanlığına atandığı duyuruldu. Ulaştığımız Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, konuya ilişkin bilgi paylaşmadı. Gazioğlu’nun daha önce sosyal medya hesabından, üniversitede Bulu’ya karşı süren eylemlere yönelik sert sözleri, üniversite bileşenleri tarafından eleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’nun imzasıyla, bugün (18 Mayıs) üniversite bileşenlerine gönderilen e-postada “17. 05. 2021 tarihi itibarıyla Volkan Gazioğlu, Rektör Danışmanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktadır. Bilgi ve gereğini rica ederim” denildi.

“Dostlar bu günler içindir”

Sabah gazetesinden Merve Bilkay’ın 14 Şubat 2021 tarihli, “Rektöre itibar suikastı yapılıyor” başlıklı haberine göre, eski Huawei Türkiye Servis Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan Gazioğlu, Melih Bulu’yu ziyaret ederken yanında getirdiği çikolataları öğrencilere ikram etmek istemişti. Öğrencilerin verdiği tepkinin ve haberlerin üzerine Sabah’a konuşan Gazioğlu, Bulu ile 2000 yılında Türkiye Yüksek Teknoloji Grubu’ndaki faaliyetleri sırasında tanıştıklarını belirtmiş ve Bulu’dan “arkadaşım” diye bahsetmişti. Gazioğlu, Bulu’ya desteği ve ziyaretine ilişkin gazeteye şöyle konuşmuştu: “Onun yanında olduğumu göstermek istedim. Sosyal medyada arkadaşımı tebrik eden mesajlar paylaştım. Ancak akademik dünyadan beni çok şaşırtan tepki dolu birçok mesaj aldım. Onlara bunu yakıştıramadım. Melih Bey’e sosyal medya üzerinden bir ‘itibar suikastı’ yapılıyor. Dostlar bu günler içindir. Onun yanında olduğumu göstermek istedim. Melih Bey fazlasıyla hoşgörülü, saygı ve sevgi dolu bir insandır. Cumhurbaşkanlığı ataması ile göreve getirilen bir insana itibarsızlaştırma propagandası yapılırken bırakın dostu olmayı, bir vatandaş olarak sessiz kalmadım.”

Gazioğlu’nun rektör danışmanlığına atanmasına ilişkin bilgi almak istediğimiz Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü yetkilileri, konuya ilişkin bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Bulu’ya karşı protestoların sürdüğü Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’teki rektörlük binasını 10 Şubat’ta ziyaret eden Gazioğlu, öğrencilere çikolata ikram etmek istemiş, öğrencilerin “Biz sizinle aynı gemide değiliz, çikolatanızı fakülte açarken afiyetle yiyin” tepkisiyle karşılaşmıştı.

Volkan Gazioğlu’nun rektör danışmanlığına atandığının duyurulmasının ardından, Gazioğlu’nun daha önce sosyal medya hesabında Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin yaptığı paylaşımların görüntüleri paylaşıldı ve üniversite bileşenlerinin tepkisini çekti.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri her gün protesto için cüppelerini giyerek rektörlük binasına sırtlarını dönüyor. Volkan Gazioğlu, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan tam kapanma kararıyla ilgili, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı: “Tam kapanmanın en çok vuracağı sektörlerden birisi de ‘istismar sektörü’ olacak. Boğaziçi Üniversitesi’nin özgürlük! ve bilim! savaşçısı akademisyenleri, bir yerlerini taş duvarlara dönemeyecekler haftalar boyunca.”

Gazioğlu, kampüste eylemlerini sürdüren öğretim üyeleri için şu ifadeleri kullandı: “Sanki örgüt üyeleri polis tarafından bir evde sıkıştırılmış, ellerinde rehine var sanırsın. Çoluğunu çocuğunu bunlara güvenip de Boğaziçi Üniversitesi’ne gönderen ailelere yazık. Onurlu davranıp istifa etmeleri lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.