Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’den Özışık kardeşler videoları: Hadi Özışık özür diledi, İçişleri Bakanı Soylu suç duyurusunda bulunacağını söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasında arauluculk yaptığı öne sürülen gazeteci Hadi Özışık, söz konusu görüşmeleri yalanlamıştı. Peker, dün akşam (18 Mayıs) Özışık ile yaptığı görüşmelerin kaydını yayınladı. Özışık, Süleyman Soylu’dan özür dilerken Soylu, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında arabuluculuk yaptığına dair iddiaları yalanlaması üzerine İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı videolu görüşmelerin kayıtlarını yayınladı. Hadi Özışık, Süleyman Soylu’dan özür dilerken Soylu ise Hadi Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Peker’den iki video

Sedat Peker, YouTube’dan yayınladığı videolarda, İçişleri Bakanı Soylu’yu kendisinin “dönüş bileti” olarak tanımlamış, Soylu’nun kendisine yönelik sözleri üzerine de içişleri bakanıyla iletişimde olduklarını söylemişti. Bu iletişimi sağlayan kişinin İnternethaber sitesinin sahibi gazeteci Hadi Özışık olduğu öne sürülürken Özışık, iddiaları yalanlamıştı. Peker, bunun üzerine dün akşam (18 Mayıs), Özışık ile yaptığı video görüşmelerinin kayıtlarını yayınladı.

Özışık ile yaptığı görüşmelerin iki ayrı kaydını yayınlayan Peker, paylaştığı ilk videoda şöyle dedi:

“İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık – Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu’yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar, söyleyen şerefsizdir demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem.”

Videoda Peker, Soylu’nun kendisi hakkındaki açıklamalarına tepki gösterirken Özışık, ikisinin de dostu olduğunu ifade ediyor.

Peker tarafından paylaşılan ikinci videoda ise Hadi Özışık, Soylu ile kendisinin değil, kardeşi Süleyman Özışık’ın görüştüğünü belirterek adının geçirilmemesini istiyor.

Hadi Özışık’tan özür

Hadi Özışık, Peker’in paylaştığı videoların ardından Twitter hesabından “Sayın Süleyman Soylu’nun benim üzerimden yıpratılmasından ötürü üzgünüm. Süleyman Soylu ve kamuoyundan özür diliyorum” notuyla paylaştığı açıklamada şunları kaydetti:

“Sn. Süleyman Soylu ile yıllardır süregelen bir hukukum var. Sedat Peker’i de tanırım. Yayınladığı videoların maksadını aşmaya başladığını düşündüğümden dolayı kendisiyle birkaç görüşme yaparak, sakinleştirmeyi ve Türkiye’nin gündemini meşgul eden bu tatsız durumu nihayete erdirmesini sağlamaya çalıştım. Bu görüşmelerden Sayın Soylu’nun haberi ve bilgisi yoktu -olamazdı da. Peker ısrarla tavrını sürdürünce ‘haklısın’ diyerek konuyu kapatmak durumunda kaldım. İyi niyetle aldığım inisiyatifin olumsuz sonuçlarının sorumluluğu da şahsıma aittir. Sayın Soylu’nun da ifade ettiği gibi kendisiyle bu konuda ne şahsımın ne de kardeşimin hiçbir irtibatı olmamıştır.”

https://twitter.com/HadiOzisik/status/1394818631356256256?s=20

Soylu’dan Özışık’lar hakkında suç duyurusu açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise superhaber.tv’den Cengiz Er’e yaptığı açıklamada “arabulucuk” iddialarını yalanlayarak “Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım” dediği Hadi Özışık ile kardeşi Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Soylu şöyle konuştu:

“Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı. Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgâh kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.