Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Geçmiş yıllarda yaşadığımız kuraklık bu yıl da etkili olacak mı? – Prof. Dr. Murat Türkeş: “2021’in Ekim ayında yeni su yılına, ülkenin büyük bölümünde şiddetli kuraklıkla gireceğiz, ciddi bir şekilde su tasarrufu yapmak zorundayız”

Küresel iklim krizi tüm dünyayı etkisi altına aldı. Kriz, etkisini son yıllarda Türkiye’de de gösteriyor. Yağışlar her geçen yıl beklenenin altında gerçekleşiyor, buna bağlı olarak barajlar alarm veriyor, tarım sektöründe verim azalıyor. Geçen aylarda Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), 2020’nin şimdiye kadar kaydedilen en sıcak üç yıldan biri olduğunu ortaya koyan bir rapor açıklamış, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2020’nin sanayi öncesi döneme göre daha sıcak olduğunu belirterek, “Uçurumun eşiğindeyiz” uyarısını yapmıştı. Peki iklim krizi nereye gidiyor, Türkiye’de bu yaz ve yaz sonrasında kuraklık ne boyutta olacak? Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, son durumu ve bu soruların yanıtlarını Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.