Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de polislerin elektroşok ile ölümüne sebep olduğu siyah Jamal Sutherland’in ailesine 10 milyon dolar tazminat ödenecek

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Karolina eyaletinin Charleston bölgesinde gözaltında tutulan siyah Jamal Sutherland’e (31) aşırı elektrik şoku vererek hayatını kaybetmesine sebep olan polis memurları görevden alındı. Charleston İlçe Merkezi, hayatını kaybeden siyah Amerikalının ailesine 10 milyon dolar tazminat ödeme kararı aldı. 

Güney Karolina eyaletinin Charleston kentindeki gözaltı merkezinde 31 yaşındaki siyah ABDli Jamal Sutherland’ı zorla gözaltına almak isteyen iki polis memuru Sutherland’e aşırı elektroşok vererek hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Charleston İlçe Meclisi, gözaltında ölen mağdurun ailesine, 10 milyon dolar ödemeyi kararlaştırdı.

CNN’in haberine göre, Charleston İlçe Şerif Bürosu’ndan ulaşılan 5 Ocak 2021 tarihli görüntülerde, Lindsay Fickett ve Brian Houle isimli polis memurlarının Sutherland’i kefalet duruşmasına götürmek için bir elini kelepçeledikleri, yüzüstü yere yatırdıkları ve sonrasında ise elektroşok ile elektrik verdikleri görüldü. 

Görüntülerin ortaya çıkması ile iki polis memuru görevden alındı. Davanın avukatı Scarlett Wilson, polis memurlarının alacakları ceza ile ilgili henüz net bir bilgi olmadığını fakat cezanın haziran ayından önce netleşeceğini aktardı.

Jamal Sutherland’ın annesi Amy Sutherland, yaptığı açıklamada “Ruhsal sorunlu olması kimseye ona böyle davranma hakkı vermez. O benim çocuğumdu, onu seviyordum” ifadelerini kullandı.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.