Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Mayıs Dünya MS Farkındalık Günü – Türkiye MS Derneği Fizyoterapisti Şahika Ocak, hastalık ile ilgili merak edilenleri anlattı

Bugün (30 Mayıs) Dünya Multipl Skleroz (MS) Farkındalık Günü. Türkiye’de ayrıca her yıl mayıs ayının üçüncü haftası MS Farkındalık Haftası olarak anılıyor. Beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığı olan, belirtileri yaygın olarak 20-40 yaş aralığında ortaya çıkmaya başlayan Multipl Skleroz’un neden kaynaklandığı henüz kesin olarak tespit edilebilmiş değil. Peki MS’in belirtileri neler? Tedavi süreci nasıl işliyor? MS ile ilgili doğru bilinen yanlışlar neler? Türkiye MS Derneği Fizyoterapisti Şahika Ocak, bu soruları yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.