Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Necmettin Ünal ile söyleşi: “Aşı tüm yaş gruplarına açılmalı, kalabalık ve kapalı ortamlarda maske takmaya devam etmeliyiz”


Sağlık Bakanlığı‘nın güncel verilerine göre son 24 saatte, 224 bin 150 kişiye test yapıldı ve 7 bin 181 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 112 kişi hayatını kaybetti. Uygulanan aşı doz sayısı ise 30 milyona yaklaştı, 13 milyona yakın kişi iki doz aşı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünkü (2 Haziran) Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Bu yaz maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacak” dedi. Bakan Koca, “Sizden tek bir yeni talebim var: Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar” diyerek aşı olma çağrısında da bulundu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, “Vaka ve aşılama sayıları ne ifade ediyor?” ve “Sonbahara maskesiz girebilecek miyiz?” sorularını Medyascope‘ta cevapladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.