Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Marmara Denizi Eylem Planı” – Prof. Dr. Mustafa Sarı: “Deniz salyası yüzeyde görünmez hale geldiğinde ‘kurtulduk’ deyip yatarsak, birkaç yıl içinde çok daha yoğun bir şekilde yeniden oluşur”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün (6 Haziran) müsilaj sorununa karşı Marmara Denizi için oluşturulan 21 maddelik eylem planını açıkladı. Marmara Denizi’nin koruma alanı ilan edileceğini duyuran Bakan Kurum, “Bilim insanlarının ‘Denizlerimizdeki azot miktarını yüzde 40 oranında düşürürsek bu işi kökten çözeriz ve Marmara Denizi eski haline beş yıl içerisinde gelir’ diye görüşleri var. Bu görüş doğrultusunda çalışmaları yürüteceğiz” dedi. Peki bu hedef ne kadar gerçekçi, Marmara beş yıl içinde müsilajdan kurtulabilir mi? Eylem planı maddelerinin detayları neler? Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, eylem planını Medyascope canlı yayınında değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler