Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz oyuncu Keira Knightley: “Tanıdığım her kadın bir şekilde tacize uğramış”

İngiliz oyuncu Keira Knightley, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli moda dergisi Harper’s Bazaar’a verdiği röportajda, tanıdığı bütün kadınların bir şekilde tacize maruz kaldığını ve bu durumun “iç karartıcı” olduğunu söyledi.

“Herkes tacizin bir şekline maruz kalıyor, kimileri fiziksel, kimileri sözlü”

Röportajda sorulan “Hiç tacize uğradınız mı?” sorusunu Knightley şöyle yanıtladı: “Evet. Yani herkes tacize bir şekilde uğruyor. Bazen fiziksel bazen sözlü saldırılara uğruyorsunuz. Tacize uğramamış bir kadın henüz duymadım. Bütün kadınlar maalesef bir şekilde buna maruz kalıyor. Bunu daha önce hiç düşünmemiştim ancak kadınların eve yürürken güvende olduklarından emin olmak için aldıkları önlemlerin hepsini ben de alıyorum.

Daha önce verdiği bir başka röportajda da filmlerdeki yakınlaşma sahneleriyle ilgili açıklamalar yapan Knightley, “Eğer annelik ve vücudu kabullenmeyi anlatan bir hikâyenin içinde yer alıyorsam, üzgünüm ama bu projede kadın bir yönetmenle çalışmayı tercih ederim” demişti.

Yer aldığı dönem dizisi The Essex Serpent kadrosundan koronavirüs salgını nedeniyle ayrılan iki çocuk annesi Knightley, salgın sırasında ailesiyle nasıl vakit geçirdiğini anlattı. Knightley, “Çocuklarımla birlikte evde güzel vakit geçiriyoruz. Her gün kırmızı rujumu sürüyorum ve dolabımdaki en güzel kıyafetleri giyiyorum” dedi.

Kaynak: The Guardian / Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.