Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO çekildikten sonra Afganistan: “Asker bulundurmanın riski İdlib ya da Libya’dakinden çok daha fazla olur” – Metin Gürcan ile söyleşi

Türkiye, NATO güçleri Afganistan’dan çekildikten sonra, Kabil’deki havalimanı ile diplomatik misyonların güvenliğini sağlamak üzere ülkede güç bulunmaya talip oldu. Konu NATO liderler zirvesinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede de ele alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afganistan misyonunda görev yapmış olan ve Afganistan’a dair kitap ve çalışmaları bulunan DEVA Partisi kurucularından, güvenlik uzmanı Metin Gürcan, alınacak riskin büyüklüğüne dikkat çekiyor ve TSK’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde karara bağlanacak bir misyon çerçevesinde böyle bir görevi yapmasının daha doğru olacağını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.