Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Selin Türkeş Kılıç: “AB diğer ülkelere demokratik yaşam ve yönetim biçimini yaymayı görev edindi fakat kendi coğrafyasında otoriterleşmenin önüne geçemedi”

Avrupa Parlamentosu (AP), hukuk devleti ilkesini ihlal eden ülkelerin cezalandırılmasını öngören düzeneği yürürlüğe koymadığı için Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na dava açmaya hazırlanıyor. Komisyonun, AB’nin en yüksek yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı’na şikayet edilmesi gerektiği kararına, AP’deki 705 milletvekilinden 506’sı destek verdi. Kararda hukuk devletini ihlal eden Polonya ve Macaristan gibi ülkelere karşı komisyonun harekete geçmediği belirtildi. Bu kararın ne anlama geldiğini, birliğin içinde bulunduğu demokrasi krizini, Polonya ve Macaristan’ın birlik içindeki durumunu ve geleceklerini Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Selin Türkeş-Kılıç ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.