Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika’da birliğinden ağır silahlar çalarak firar eden aşırı sağcı asker Jürgen Conings ölü bulundu

Belçika’da bir ay önce birliğinden ağır silahlar çalarak firar eden ve terör tehdidi oluşturduğu belirtilen aşırı sağcı asker Jürgen Conings ölü bulundu. Belçika Federal Savcılığı, ilk incelemeler sonucunda Conings’in ölüm nedeninin intihar olabileceğini söyledi, kesin kararın verilmesi için otopsi yapılacağını aktardı. 

Belçika’da geçen ay birliğinden çaldığı ağır silahlar ile kayıplara karışan ve terör saldırısı düzenlemesinden endişe edilen Jürgen Conings’in cesedine ulaşıldı

İlk değerlendirmeler sonucunda Conings’in ateşli silah ile intihar ettiğini belirten savcılık yetkilileri, kesin kararın verilmesi için otopsi yapılacağını aktardı. 

Conings’in cesedine, arama çalışmalarının yürütüldüğü ormanlık alanın yakınlarındaki Maaseik kasabasının Belediye Başkanı Johan Tollenare ulaştı. 

Belçika ordusu ile Irak, Bosna ve Afganistan gibi bölgelerde görev yapan 46 yaşındaki Conings, tehdit içeren veda mektupları bırakarak geçen ay ortadan kaybolmuştu. Terör listesine alınan Conings, 17 Mayıs’tan itibaren güvenlik güçleri tarafından aranmaktaydı fakat operasyonlar sonuçsuz kalmıştı.

Firar ederken ordudan anti-tank roketleri ve ağır makinalı silahları da beraberinde götüren Conings, veda mektuplarından birinde “insanların hayatına yön veren virologlar ve siyasilerden kurtulmak” istediğini belirtmişti. 

Conings’in firari sonrası Belçika’nın koronavirüs salgını ile mücadele koordinatörü virolog Marc Van Ranst ve ailesi güvenli bir yere götürülmüştü. Conings’in camilere saldırı düzenleyebileceği ihtimaline karşı da camiler kapatılmış ve bölgede sıkı güvenlik tedbirleri alınmıştı. 

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.