Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şırnak-Beytüşşebap’ta Şimuni ve Hürmüz Diril çiftinin kaybolması ile ilgili soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya Köyü’nde 7 Ocak 2020 tarihinde kaçırıldıktan sonra 533 gündür hiçbir haber alınamayan Hürmüz Diril ile kaçırıldıktan 70 gün sonra cesedi bulunan eşi Şimuni Diril’in soruşturmasında gözaltına alınan üç kişiden Apro Diril tutuklandı, iki kişi adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehre) Köyü’ne 2011 yılında geri dönerek yaşamlarını sürdüren ve Keldani halkından olan Şimuni ve Hürmüz Diril çiftinden 7 Ocak 2020 tarihinden itibaren haber alınamadı. Yapılan çalışmalar sonucu Diril çiftinden 65 yaşındaki Şimuni Diril’in cansız bedenini, çiftin oğlu 70 gün sonra köy yakınlarında bir derede buldu.

Olay ile ilgili Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce de gözaltına alınıp serbest bırakılan üç kişi, 20 Haziran’da yeniden gözaltına alındı. Soruşturmayı takip eden Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, 533 gündür hiçbir haber alınamayan 71 yaşındaki Hürmüz Diril’e ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında üç gün önce gözaltına alınan üç kişiden Apro Diril’in çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını, diğer iki kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Medyascope’a konuşan avukat Dilsiz, hakkında tutuklama kararı verilen Apro Diril’in daha önce de gözaltına alındığını ve çelişkili ifadeler verdiğini söyledi. Dilsiz, soruşturma dosyasına somut bir delil konulamadığını ancak Apro Diril’in çevre köylerden olan ve adli tedbir kararı ile serbest bırakılan iki kişi ile yaptığı yoğun telefon görüşmelerine dair kayıtların olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.