Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin Kent şehrindeki bir otobüs durağında, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’ndan alınmış gizli belgeler bulundu

İngiltere’nin Kent şehrindeki bir otobüs durağında, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’ndan alınmış ve kraliyet donanmasına ait dokümanları içeren gizli belgeler bulundu. Söz konusu belgelerde, geçen hafta Kırım açıklarında Rusya karasularına girdiği için Rusya’nın uyarı ateşi açtığı HMS Defender isimli İngiliz muhrip gemisi hakkında da gizli bilgilerin bulunduğu belirtiliyor. 

BBC’nin Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı habere göre, İngiltere’nin güneyinde bulunan Kent şehrindeki bir otobüs durağında, yaklaşık 50 sayfadan oluşan, İngiliz ordusuna ait “gizli olarak sınıflandırılmış belgeler” bulundu.

Söz konusu belgelerde, geçen hafta Karadeniz’deki misyonunu tamamlamasının ardından Kırım açıklarında Rus karasularına girdiği için Rusya’nın uyarı ateşi açtığı HMS Defender isimli İngiliz muhrip gemisi hakkında gizli bilgilerin de olduğu aktarıldı. Yetkililere göre belgelerde, HMS Defender’ın Karadeniz misyonu sırasında Rusya’nın vereceği potansiyel reaksiyona yönelik analizler de yer alıyor.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, geçen hafta bir bakanlık çalışanının bazı gizli bilgileri yedeklediği iddiasının kendilerine ulaşması üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bir bakanlık yetkilisi, “Bakanlık olarak bize olan bilgiyi ciddiye aldık ve bir soruşturma başlattık. Çalışanımız belgelerin kayıp olduğunu bize açıklamıştı, bu konu hakkında şu an daha fazla açıklama yapmak doğru olmaz” diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova ise Telegram üzerinden üzerinden İngiliz hükümetiyle dalga geçti. Zaharova, “İngilizler, geçen günlerde yaptıkları son provokasyonun üzerini kapatmak için bazı yalanlar uyduruyorlar. 007 (James Bond) artık pek aynı görünmüyor” dedi. Casusluk iddialarına da cevap veren Zaharova, paylaşımında “Madem İngiliz otobüs durakları var neden ‘Rus hackerlarına’ ihtiyaç duyalım?” diye yazdı.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.