Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın kısıtlamaları kalktı, Muğla-Bodrum esnafı yabancı turistleri bekliyor

Haber: Sara Elif Su Balıkçı

Türkiye tamamıyla normalleşmeye hazırlanıyor, neredeyse tüm yasak ve tedbirler bugün itibarıyla kaldırıldı. Salgın kısıtlamalarının kalkması, Muğla’nın Bodrum İlçesi‘ndeki esnafı da memnun etti. Medyascope’tan Sara Elif Su Balıkçı, koronavirüs salgını sebebiyle sezonu geç açabilen Bodrum esnafıyla konuştu, bu yeni döneme dair düşüncelerini sordu. Esnaf, müzik yasağının kaldırılmasını istiyor ve yabancı turistlerin gelmesini bekliyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, 1 Temmuz’dan itibaren hafta içi gece boyunca ve pazar günleri tüm gün uygulanan sokağa çıkma yasakları kaldırıldı, şehirlerarası seyahat sınırlaması ve 65 yaş üzeri ile 18 yaş altındaki vatandaşların toplu taşıma kullanması yasakları son buldu.

Genelgeye göre:

  • Yeme-içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar kaldırıldı.
  • Sinema salonları açıldı.
  • Oyun oynanan işyerlerinde söz konusu oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar sona erdi.
  • Artık tüm iş yerleri ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafından belirlenmiş olan açılış-kapanış saatlerine göre faaliyet gösterecek.
  • Park, bahçe, kamp alanı, piknik/mesire alanı gibi yerlere dair kısıtlamalar kaldırıldı. 
  • Kahvehanelerde oyun oynanabilecek ancak nargile kafeler kapalı kalacak.

Restoran, lokanta, kafe gibi yeme-içme yerlerine girişte daha önce belirlenen ateş ölçümü, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama, maske takma tedbirlerine devam edilecek, nikah ve düğünlerde artık halay çekilebilecek, mangal yakılabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.