Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker ile görüşmesiyle gündeme gelen ve EPDK tarafından akaryakıt şirketi kapatılan Serdar Ekşioğlu: “Artık konuşacağım, bundan sonrası benim için tufan”

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 5 Haziran’da yayınladığı videoyla gündeme gelen iş insanı Serdar Ekşioğlu, akaryakıt şirketi Lazoil’in kapatılmasına Twitter hesabından tepki gösterdi, “Konuşacak çok şey var ve konuşacağım. Bundan sonrası benim için tufan” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, kendisiyle görüştüğü videoyu yayınlamasıyla tartışılmaya başlanan Serdar Ekşioğlu, akaryakıt şirketi Lazoil’in Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından kapatıldığını ve kararın hukuksuz olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya seslendi

Ekşioğlu, Bölge İdare Mahkemesi’nin kapatma kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söylerken Tweet serisine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak başladı: “Böyle güzel ve dürüst iş yapan dağıtım şirketi sırf 60 bin ton yakıt satamadık diye EPDK tarafından önce kapatıldı sonra batırdınız. Ama ne kadar kaçakçılıkla alakalı soruşturma yiyen şirket varsa hepsi açık. Yatacak yeriniz yok. Allahınızdan bulun. Bunca emeğe, alın terine yazık değil mi? Bu ülkede düzgün iş yapmanın bedeli bu mudur Sn. Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya da seslenen Serdar Ekşioğlu, “Sn. Süleyman Soylu, siz de size bağlı olan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan bilgi alabilirsiniz, Ekşioğlu dağıtım şirketi herhangi bir usulsüzlük yapmış mıdır diye. Tek bir usulsüzlük yapmışsak vereceğiniz her cezaya razıyım. Değilse Allahtan bulsun sebep olan kimse” dedi. 

Ekşioğlu’nun Tweet serisi:

Peker’in ifşasını Ekşioğlu doğrulamıştı

Sedat Peker, 5 Haziran’da Serdar Ekşioğlu ile yaptığı görüşmenin videosunu paylaşmış, Suriye’ye silah gönderildiğini ve Ekşioğlu’nun da buna şahit olduğunu iddia etmişti. Peker, paylaşımında da “Serdar Ekşi ne demiştim… Dik duracağız. Sen benle görüşüp sonrasında aleyhimde yapılan çalışmalara ortaklık ettin. Yaptığın her şeyi biliyorum, görüşeceğiz. Biz hepimiz aileyiz her suçta beraberiz” demişti.

Peker, videoda ise “O malzemeleri yollarken sen yok muydun, her seferinde vardın. Biz dört TIR yolluyorduk, dört TIR da onlar veriyordu. Biz onlarınkinin dağıtımını kendimiz yapmıyorduk. Onlar Suriye’de başka yerlere veriyordu. Silah mı satıyorlardı, biz satmadık, sen de vardın ben de vardım… Bizle yolluyorlardı daha önceki gibi sıkıntı yaşanmasın diye… Bu namussuzluk” deiş, Ekşioğlu da Peker’i “Vardım” diyerek onaylamıştı.

Serdar Ekşioğlu kimdir?

Serdar Ekşioğlu, 15 Ağustos 1979 Rize doğumlu. Ekşioğlu’nun adı daha önce Suriye’deki Türkmendağı’na gönderilen yardımlarla ilgili gündeme gelmiş ve bu yardımlar basına da yansımıştı. 

Ekşioğlu Lazoil’i 2017 yılında kurmuş, birkaç yılda Türkiye’nin önemli petrol dağıtıcılarından biri haline gelmişti. Ekşioğlu’nun 2015 yılında kurduğu CityAmbulans adlı bir şirketi de bulunuyor.

Peker’in görüşme kaydını yayınlamasının ardından, Ekşioğlu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlarından Taha Ün ve Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu isimlerle birlikte çektirdiği fotoğraflar sosyal medyanın gündemine gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.