Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yükseköğretim öğrenci harçları yüzde 10 zamlandı – Prof. Dr. Soner Yıldırım: “Harçlar devlet ve öğrenciler arasında psikolojik bir savaş, bu zammın yapılmaması gerekiyordu”

2021-2022 eğitim öğretim yılında yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri açıklandı. Resmi Gazete’de dün (1 Temmuz) yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre öğrenci katkı paylarına yaklaşık yüzde 10 zam yapıldı. Tıp fakültelerinde öğrencilerin ödeyeceği para 642 liradan 706 liraya, diş hekimliğinde 537 liradan 590 liraya, hukuk ve işletmede 340 liradan 374 liraya çıkarıldı. Uzaktan ve ikinci öğretimde ise veterinerlik fakültelerinde öğrencilerden alınacak para 2 bin 319 liradan 2 bin 549 liraya, inşaat ve mimarlık fakültelerinde bin 661 liradan bin 825 liraya, hukuk ve işletme fakültelerinde bin 255 liradan bin 379 liraya çıktı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım ve Öğrenci Sendikası’ndan Bilgi Üniversitesi öğrencisi Mert Olcay Aksoy karara ilişkin görüşlerini Medyascope yayınında anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.