Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaşamına son veren keman virtüözü İlyas Tetik son yolculuğuna uğurlandı – Muazzez Ersoy: “Ağabeyimi, hocamı, sırdaşımı kaybettim”

İstanbul’un Sarıyer ilçesinin Kireçburnu semtindeki evinde dün (5 Temmuz) yaşamına son veren keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik (61), Fatih Camii’nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye sanatçının ailesi ve dostları katıldı. Medyascope’a konuşan müzisyen Teoman Alpsakarya, “Vefatından sekiz saat önce muhabbet etmiştik. Her zaman umut dolu, bize umudu telkin eden bir insandı. Çok üzgünüz” dedi.

Yaşamına son veren keman virtüözü ve besteci İlyas Tetik‘in cenaze namazı İstanbul Fatih Camii’nde ikindi namazının ardından kılındı. 

Cenaze töreninde sanatçının eşi Ebru Tetik ile çocukları Adem, Hikmet, İlyas ve İlkan Tetik taziyeleri kabul etti. İlyas Tetik’in eşi ve çocukları tabutun başından ayrılmadı. 

“Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, boğazım düğümleniyor”

Cenaze namazından önce gazetecilere konuşan sanatçının oğlu Adem Tetik, “Söylenecek bir şey yok, kötü durumdayız, babamızı kaybettik. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, boğazım düğümleniyor. Allah rahmet eylesin, çok üzgünüz” dedi. 

“Ağabeyimi, hocamı, sırdaşımı, dert ortağımı kaybettim”

Tetik’in uzun yıllardır birlikte çalıştığı sanatçılardan Muazzez Ersoy da cenazeye katıldı. 

Ersoy, Tetik’in ardından, “Benim için çok zor, ailesi için daha zor bir kayıp oldu, tüm sevenleri için çok zor bir kayıp. Ben ağabeyimi, hocamı, sırdaşımı, dert ortağımı kaybettim. En fazla beş-altı gün önce bayram çekimimizin repertuarını birlikte hazırladık. Hatta minik bir canlı parça okudum ben, onu paylaştık. ‘Bayramda görüşmek ümidiyle’ dedik. Pazartesi günü ofise geldiğimde bu haberi duydum ve inanamadım” diye konuştu.

“Vefatından sekiz saat önce muhabbet etmiştik”

İlyas Tetik’in 20 senelik dostu ve meslektaşı müzisyen Teoman Alpsakarya ise “Hem ağabeyim hem de hocamdı. Bana babalık yapmış bir insandır. Stüdyo ortamında da konserlerde de hep birlikteydik. Vefatından sekiz saat önce muhabbet etmiştik. İki-üç gün önce de stüdyoda birlikteydik. Her zaman umut dolu, bize umudu telkin eden bir insandı. İnanılmaz bir durum, konduramıyoruz. Beklemediğimiz bir durum. Çok üzgünüz” dedi.

İlyas Tetik cenaze namazının ardından Eyüpsultan Mezarlığı’na defnedildi. 

İlyas Tetik kimdir?

İlyas Tetik, 25 Eylül 1960’ta İzmir’de doğdu. 13 yaşında kendi çabasıyla keman çalmayı öğrenen Tetik, “Seni Buldum Ya”, “Yıllarım”, “Yağmurlu Bir Günde Doğdum Anamdan”ın da aralarında bulunduğu çok sayıda besteye imza attı.

Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Tarkan, Sertab Erener, Levent Yüksel ile aynı sahneyi paylaşan usta sanatçı, Ahmet Kaya, Zeki Müren, İbrahim Erkal, Müslüm Gürses, Gönül Akkor, Müşerref Akay ve Faruk Tınaz başta olmak üzere birçok sanatçının albümlerinde de müzik yönetmenliği yaptı. Tüdanya’nın “Seni Sevmeyen Ölsün” isimli albümü ise Tetik’in yönettiği ilk albüm oldu.

Tetik’in ilk solo albümü “İstanbul’da Bir Keman”, Kalan Müzik etiketi ile yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.