Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hintli bir kadını sekiz yıl boyunca alıkoyup köle olarak çalıştıran Avustralyalı çift hapis cezası aldı​​

Avustralya’nın Melburn şehrinde yaşayan bir çift, Hintli bir kadını alıkoyup sekiz yıl boyunca köle olarak çalıştırdıkları için hapis cezasına çarptırıldı.

2002 ve 2004 yılları arasında Avustralyalı bir çiftin evinde çalışan Hintli kadın, 2007 yılında tekrar Avustralya’daki çiftin evine çalışmak üzere gittiğinde evde alıkondu. Çift, sekiz yıl boyunca kadını günde yaklaşık 23 saat çalıştırarak zorla ev işlerini yaptırdı. 60 yaşındaki kadının ev sahipleri tarafından bu süreçte fiziksel ve duygusal işkenceye maruz bırakıldığı, donmuş tavukla dövüldüğü ve yüzüne karşı küfürler edildiği de ortaya çıktı.

Polis durumu 2015 yılında, yorgunluktan ve açlıktan bayılan kadının hastaneye kaldırılmasıyla fark etti. Durumdan şüphelenen polis, çifti sorgulayarak kadının zorla alıkonulduğunu anladı.

Davaya bakan hâkim, kararını açıklarken “Hiç kimse ne bir üzüntü ne de bir utanma ibaresi gösteriyor, bu tamamen insanlık dışı” dedi. Avustralyalı çiftten kadın sekiz, erkek ise altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara gerekçe olarak, “kadının daha baskın karakter olması” gösterildi. Çift, aldıkları cezanın en az yarısını hapiste geçirecek.

Kaynak: The Guardian / Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.