Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TIME dergisi, Bodrum’u “Dünyanın en müthiş 100 yeri” arasında gösterdi

Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden TIME, 2021 yılının “Dünyanın en müthiş 100 yeri” listesini yayımladı. Listede, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) prestijli dergilerinden Archtitecture Digest’ın “2020’de görülmesi gereken turizm destinasyonları” listesine eklediği Muğla’nın Bodrum ilçesi de yer aldı. 

TIME dergisi “Dünyanın en müthiş 100 yeri” listesini üç yıldır yayımlıyor. Dergi, 2021 yılına ilişkin listenin nasıl oluşturulduğunu resmi internet sitesinde şöyle açıkladı:

“Geçen bir buçuk yılın zorlukları dünyamızı değiştirdi ve çok az sektör seyahat, turizm ve konaklama sektörleri kadar etkilendi. Üçüncü kez hazırladığımız ‘Dünyanın En Müthiş Yerleri’ listemiz, olağanüstü koşullar altında uyum sağlamanın, inşa etmenin ve yenilik yapmanın yollarını bulan endüstrilerin ön saflarında yer alan insanlara ve işletmelere bir övgü niteliğindedir. Bu liste, dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlarda marifet, yaratıcılık, canlandırma ve yeniden açılışlara ışık tutuyor.”

TIME, “Dünyanın en müthiş 100 yeri” listesini üç yıldır yayımlıyor.

TIME listeyi derlemek için uluslararası muhabirlerinden ve katkıda bulunanlardan, yeni ve heyecan verici deneyimler sunan yerleri göz önünde bulundurarak ülkeler, bölgeler, şehirler ve kasabalar dahil olmak üzere bazı destinasyonları aday göstermelerini istedi. Sonuç olarak da dünyanın en uzun yaya asma köprüsüne ev sahipliği yapan pastoral Portekiz kasabası Arouca’dan, aralık ayında nadir görülen bir tam güneş tutulması yaşayacak Antarktika kıtasına kadar 100 benzersiz yer ortaya çıktı.

TIME, listedeki 100 destinasyonu değerlendirirken “Henüz her yeri güvenli bir şekilde ziyaret etmek mümkün olmasa da bir kez daha keşfetme zamanı gelene kadar hepsi okumaya ve hayal etmeye değer” diye yazdı.

“Yükselişteki Riviera”

TIME listeye eklediği Bodrum’u “Yükselişteki Riviera” sloganı ile tanıttı. Listede, seçilen her yer için bir profil oluşturuldu. Bodrum’un profilinde şu ifadeler yer aldı:

“Sahil kenti Bodrum, son birkaç 10 yılda kendini sakin bir balıkçı köyünden popüler bir tatil beldesine ve Türkiye’nin St.Tropez’si olarak adlandırılan göz alıcı bir sıcak noktaya dönüştürdü. Süper yat marinası ile Bill Gates ve Roman Abramovich gibi milyarderleri kendine çekti. Beş yıldızlı bir sahil tesisi olan METT Hotel & Beach Resort Bodrum, kendi özel plajı olan Radisson Collection Hotel Bodrum ve çevre dostu bir villa topluluğu olan Bodrum Loft da dahil olmak üzere bir dizi lüks yeni konaklama seçeneğini bulunduruyor oluşu bu noktada şaşırtıcı değil. Ayrıca geçen yıl, 600 yıllık bir Ortaçağ yapısı olan ve 2017’den beri restorasyon için kapatılan Bodrum Kalesi de yeniden açıldı.”

Bodrum Belediyesi yetkilileri bu haberi Medyascope ekibinden öğrendi. Yetkililer, listeye Bodrum’un seçilmiş olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Bodrum geçen yıl, bu sene kuruluşunun 100. yılını kutlayan ABD’nin önde gelen prestijli tasarım, mimari ve dekorasyon dergisi Archtitectural Digest’ın yayımladığı “Görülmesi gereken en popüler 20 seyahat destinasyonu” listesinde de yer almıştı.

TIME’ın “Dünyanın en müthiş 100 yeri” listesinin tamamını görüntülemek için tıklayabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.