Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD-Alaska’da yedi gün boyunca bir boz ayının saldırısına uğrayan şahıs kurtarıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Alaska eyaletinde yaşayan bir kişi, yedi gün boyunca bir boz ayının saldırısına uğradı. İsmi ve yaşı açıklanmayan yaralıyı, bulunduğu bölgeden tesadüfen geçen sahil güvenlik helikopteri son anda fark ederek kurtardı.

Alaska‘da yaşayan ABD vatandaşı bir kişi, dış dünyayla iletişim kurmanın mümkün olmadığı bölgede bir boz ayı tarafından defalarca kez saldırıya uğradı. İsmi ve yaşı açıklanmayan ABD vatandaşı, ağır yaralanmasına rağmen hayatta kaldı. 50-60 yaşlarında olduğu düşünülen şahsı, o sırada bulunduğu bölgenin üstünden tesadüfen geçen bir sahil güvenlik helikopteri kurtardı.

Verilen bilgilere göre kimliği açıklanmayan şahıs, kendisine saldıran ve onu nehre sürükleyen ayı ile karşılaştığında, Nome kasabasından yaklaşık 40 mil uzaklıktaki bir maden kampında yalnız olduğunu söyledi.

“Ayı her gece yeniden geldi”

Yanında silah bulundurmasına rağmen bir hafta boyunca aynı boz ayı tarafından saldırıya uğrayan ABD’li, sürekli kaçmak zorunda kaldı. Sahil güvenlik helikopterinin pilotlarından Yarbay Jared Carbajal, yaralının kendilerine, “ayının her gece yeniden geldiğini ve bu yüzden günlerdir uyumadığını söylediğini” belirtti.

Helikopterdekiler aşağıdan bir kişinin bağırdığını ve yardım istediğini fark ettiğinde yaşlı adamın bacağı sargılı bir haldeydi ve bir tür beyaz bayrak sallıyordu. Helikopterde bulunan yardımcı pilot Teğmen AJ Hammac, “Biraz mücadele ediyordu. Buraya geldiğimizde elleri ve dizleri üzerinde beyaz bayrak sallıyordu” dedi.

Sahil güvenlik helikopteri birkaç bilim insanını kıyı boyunca ölü balinalar, morslar ve foklar aramaya götürmek üzere Kotzebue’den Nome’a gidiyordu.

Ayı saldırıları artıyor

ABD’de federal olarak korunan hayvanlar yeni alanlara yayılıyor. Hayvanların yayıldığı bölgede yaşayan insan sayısı çoğaldıkça, boz ayıların insanlara saldırdığı vakaların sayısı da artıyor.

Temmuz ayında Montana’da bir bisikletçi ayı tarafından öldürüldü. Nisan ayında ise Montana’nın güneybatısındaki Yellowstone Milli Parkı sınırında balık tutan bir rehber yine saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.