Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Washington Post çalışanı, ayrımcılığa ve mobbinge uğradığı gerekçesiyle gazeteye ve bazı editörlerine dava açtı

Eski Washington Post muhabiri Felicia Sonmez, 2018 yılında uğradığı tacizi kamuoyuna taşımıştı. Bu süreçten itibaren cinsel taciz içerikli haberleri haberleştirmesini engellenen Sonmez, gazeteye ve üst düzey editörlere dava açtı.

Washington Post’ta çalışan muhabir Felicia Sonmez, 2018 yılında Çin’in başkenti Pekin’de yaşadığı esnada başka bir gazetede çalışan bir muhabir tarafından cinsel tacize maruz bırakılmıştı. Sonmez, uğradığı tacizi kamuoyuna taşımasının ardından çalıştığı gazetede uğradığı ayrımcılıktan ve mobbingten ötürü Washinton Post’a ve bazı üst düzey editörlerine dava açtı. Sonmez, editörlerin bilerek ve isteyerek onun cinsel tacizle bağlantılı haberler yazmasını engellediğini iddia etti.

Bu süreçte duygusal, fiziksel ve ekonomik olarak kayıplar yaşadığını belirten Sonmez, açtığı davada “toplumun dikkatini çekecek ve ses getirecek haberler yazması engellendiği için bazı olayların ortaya çıkmasının önlendiğini ve kariyerinin önüne set çekildiğini” söyledi.

Uğradığı tacizi kamuoyuna taşıdıktan sonra Sonmez, gazete tarafından iki kez cinsel tacizle ilgili haberler yazmama yasağı almıştı. Kobe Bryant’ın 2020 yılındaki ani ölümünün ardından Sonmez, ünlü basketbolcu hakkındaki taciz iddialarını haberleştiren bir tweet de atmıştı. Bunun üzerine Washington Post, Sonmez’in işine son vermişti.

Derleyen: Mehmet Yaşar Altundağ

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.