Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo, başkanlık maaşını almayacağını duyurdu

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo, başkanlık koltuğuna oturduğu süre boyunca alacağı maaştan feragat edeceğini açıkladı. Yalnızca emekli öğretmen maaşını alacağını belirten Castillo, ayrıca tüm bakanların ve milletvekillerinin maaşlarında yüzde 50 kesinti yapmayı da planladığını söyledi.

Peru’da 6 Haziran’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kazanan sosyalist aday Pedro Castillo, Özgür Peru Partisi’nin (Peru Libre) başkent Lima’da bulunan Casa del Maestro’da düzenlenen kongresinde konuştu. Seçim süreci boyunca kendisine sunulan destekten ötürü teşekkürlerini sunan Castillo, başkanlığı boyunca alacağı yeni önlemlerden bahsetti.

Görev süresince başkanlık maaşı almayacağını belirten Castillo, sadece emekli öğretmen maaşı alacağını söyledi. Yeni önlem paketi kapsamında bakanların ve milletvekillerinin maaşlarını da yüzde 50 oranında düşürmeyi planladığını belirten Castillo, kongrede partisinden destek talep etti.

Özgür Peru Partisi’nin adayı Pedro Castillo, ülkede 6 Haziran’da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini aldığı 8 milyon 836 bin 380 oy ile kazanmıştı. Popüler Güç Partisi’nin adayı sağcı Keiko Fujimori, 8 milyon 735 bin 472 oy ile ikinci olmuştu. Fujimori, seçimlerde hile olduğunu öne sürerek 100’e yakın sandıkta, 500 binden fazla oya itiraz edeceklerini duyurmuştu.

Resmi sonuçların 43 gün sonra açıklandığı ülkede, seçimi kazanan sosyalist aday Castillo ve ekibi, Peru’nun bağımsızlığının 200. yıldönümü olan 28 Temmuz’da göreve başlayacak.

Kaynak: The Rio Times

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.