Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan ile söyleşi: “Ülkemizin en az 50 yangın söndürme uçağı ve bunların kendi tankerleri olmalı, helikopterlerin kovayla bir miktar su dökmesi samanlıkta iğne aramakla aynı”

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün (28 Temmuz) öğle saatlerinde başlayan yangına müdahale sürüyor. Manavgat merkezine 30 kilometre uzaklıkta başlayan yangın, gece boyunca hızla ilerledi. Yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle 18 köy boşaltılırken üç kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) son açıklamasında 122 kişinin yangından etkilendiği, 58 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi. Öte yandan sabah saatlerinde bir açıklama daha yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat’taki yangının kontrol altına alındığını, Akseki’deki yangının ise devam ettiğini duyurdu. Bakan Pakdemirli, yangına başladıktan 13 dakika sonra müdahale edildiğini ve çalışmaların bir insansız hava aracı (İHA), iki uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel, 30 su ikmal aracıyla devam ettiğini açıkladı. Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu (IFRC) danışmanlarından, afet uzmanı Dr. Kubilay Kaptan müdahale çalışmalarını, bu çalışmaların yeterli olup olmadığını Medyascope yayınında değerlendirdi ve müdahaledeki eksiklikleri sıraladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.