Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti bitmiyor, Azra Gülendam Haytaoğlu katledildi – TKDF Başkanı Canan Güllü: “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilip siyaset adına kadın cinayetleri üzerinden pazarlık yapan siyasetçiler, katilin ifade tutanağını milyon kere ceza olarak okumalı”

Kadına yönelik şiddet bitmiyor. Bir kadın daha erkek şiddetinin kurbanı oldu. Antalya’da beş gündür haber alınamayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu‘nun cansız bedenine ormanlık bir alanda ulaşıldı. Katil zanlısı Mustafa Murat Ayhan‘ın Haytaoğlu’na evinde tecavüz edip boğarak öldürdüğü ve parçalayıp valizle ormana gömdüğü ortaya çıktı. Haytaoğlu’nun katledildiğinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada büyük tepki oluştu. Siyasi partiler, belediye başkanları, sendikalar, spor kulüpleri, meslek odaları ve birçok sosyal medya kullanıcısı, tepkilerini #AzraGülendamHaytaoğlu etiketine yazarak dile getirdi.

Öte yandan geçen temmuz ayında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) verilerine göre 28 kadın öldürüldü. TKDF Başkanı Canan Güllü, Azra Gülendam Haytaoğlu cinayetini ve erkek şiddetinin geldiği bu vahşi son noktayı değerlendirdi, İstanbul Sözleşmesi’ne bir an önce dönülmesi çağrısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.