Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CNN, aşı olmadan işe gelen üç çalışanının görevine son verdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli haber kuruluşu CNN, şirket politikasına rağmen koronavirüs aşısı olmadan işe gelen üç çalışanının görevine son verdi.

Şirketin CEO’su Jeff Zucker, çalışanlara yolladığı bilgilendirme yazısında, işyerine giden veya dışarıda diğer çalışanlarla temas etmesi gereken kişilerin aşı olmalarının zorunlu olduğunu belirtti. Zucker, “Açık konuşayım, bu konuda sıfır tolerans politikası izliyoruz” dedi.

Zucker, çalışanların işyerine gelmelerinin gönüllülük esasına bağlı olduğunu, aşı konusunda yazılı bir kanıt istemediklerini, kişilerin beyanlarını esas aldıklarını fakat bunun gelecekte değişebileceğini belirtti. İşten çıkarılan çalışanların kim oldukları veya hangi ofiste çalıştıklarına dair bir açıklamada ise bulunulmadı.

Atlanta, Los Angeles ve Vaşington’da işyerine gelen çalışanlar, aşı olmalarına rağmen yemek yedikleri zamanların dışında maske takmak zorunda, diğer ofislerde ise maske takıp takmamakta özgürler. Zucker, maskesini çıkarmak istemeyen çalışanların, diğer çalışanlar tarafından herhangi bir yargılanma veya tepki görme korkusu yaşamadan istediğini yapmakta özgür olduğunu söyledi.

Son zamanlarda koronavirüs vakalarında yaşanan artışlarla beraber, CNN ve AP gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) faaliyet gösteren bazı haber kuruluşları, eylül ayı içinde planladıkları tümüyle ofise dönüşü, en erken ekim ayında olacak şekilde erteledi.

ABD’de vaka artışları daha sıkı maske ve aşı uygulamalarını da beraberinde getiriyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio şehirde, restoran ve spor salonu gibi kapalı alanlara girebilmek için aşı olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirileceğini açıklamıştı. Eyalet yönetimlerinin yanı sıra, Google ve Facebook gibi özel şirketler de işyerine dönmek isteyen çalışanlarına aşı olmayı zorunlu tutuyor.

ABD’nin aşı karşıtı yayınlarıyla bilinen muhafazakâr televizyon kanalı Fox News da geçen günlerde çalışanlarına aşı olma zorunluluğu getirmişti. Kanalın sık sık dile getirdiği söylemleri ile çelişen bu adım, kamuoyunun ilgisini çekmişti.

Derleyen: Oğuz Solak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.