Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın bölgelerinden dönen itfaiyecileri karşıladı: “İtfaiyeciliğin bir meslek olarak tanınması için yetkilileri göreve çağırıyorum”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Muğla ve Antalya’da çıkan yangınların söndürülmesinde görev alan İstanbul İtfaiyesi çalışanlarını karşıladı. Tüm personeli tek tek selamlayan İmamoğlu, itfaiye teşkilatının “Destek olun, meslek olalım” sloganını tekrarlayarak itfaiyeciliğin meslek olarak tanınması için çaba göstereceklerinin altını çizdi.

İstanbul – Yenikapı Meydanı’nda düzenlenen karşılama töreninde Ekrem İmamoğlu’na İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak eşlik etti. Yangın bölgesinden 29 araçla dönen 211 itfaiye erini ve onlara eşlik eden sağlık personelini selamlayan İmamoğlu, “Sırtımı size dönüyorum ama ‘Kusura bakmayın’ derken bir yandan da gücümü hissediyorum. Arkamız sağlam yani bütün İstanbul halkı adına” dedi.

“Bir ekosistem ortadan kayboldu”

İmamoğlu, yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek şöyle konuştu: “Bir yandan ormanı kaybetmek insanın ciğerlerinin tahrip olması gibi bir duyguyu yaşattı bize. Bir yandan da orada belki de sayısız canlıları da yitirdik. Bir ekosistem ortadan kayboldu. Elbette bu konuda tedbir alınması, tedbirlerin artırılması, koruma konusunda yapılması gerekenlerin en üst seviyeye çıkartılması önemli bir başlık, önemli bir konu.” 

Yangınların başladığı andan itibaren olay yerine hızlıca intikal ettiklerini aktaran İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un da olası bir kısım yangın tedbirlerini zafiyete düşürmeden, yüksek sayıda itfaiye çalışanlarımız ve içinde sağlıkçılarımız, veterinerlerimiz bulunan büyük bir ekiple yangın bölgesinde var olduk. 300’ü aşan personelimiz, 50’ye yakın aracımız farklı konularda destek olan ekipmanlarıyla beraber bölgede var oldular. Fedakârca görev yaptılar. Çok cesur davrandılar.”

“Destek olalım, meslek olsunlar”

İtfaiye teşkilatının, “Destek olun, meslek olalım” sloganına değinen İmamoğlu, “Gerçekten itfaiye teşkilatımız bunu hak ediyor. Öylesine söylenmiş bir cümle ya da bir afetle ortaya konmuş duygusal bir cümle değil. Meslek olma noktasındaki taleplerini çok çok önemsiyorum” diye konuştu. 

İtfaiyeciliğin bir meslek olarak tanınması için çaba göstereceklerinin altını çizen İmamoğlu, bu konunun merkezi idare ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tasarrufunda olduğuna dikkat çekerek, yetkililere çağrıda bulundu.

İmamoğlu’nun ardından söz alan İstanbul İtfaiyesi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hakan Karabulut, yangın bölgesinde yaşadıklarını paylaştı. 14 gündür canla başla çalıştıklarını söyleyen Karabulut, “Bazı köylere gittiğimizde ‘Köyü boşaltın’ diye anons geçiliyordu, köyde yaşayanların gözünde çaresizlik ve korkuyu görüyorduk, bu bizi çok üzüyordu. Bizim mücadelemizi gördüklerinde köylüler yanımıza gelip bize destek oldular, bizimle birlikte mücadele ettiler” dedi.

“Yıpranma hakkı verilmemesi sahipsizlik hissi uyandırıyor”

İtfaiyeciliğin bir meslek olarak tanınması konusuna da değinen Karabulut, şöyle konuştu:

“Bizler çok güçlü malzemeye ve insan gücüne sahibiz. Şehir itfaiyelerinin güçlenmesi gerekiyor. Öte yandan yıpranma hakkı konusu var. Postacıya, zabıtaya yıpranma hakkı veriliyor, bize verilmiyor. Onlara da verilsin tabii ki ama bize bu hakkın verilmemesi hepimizi üzüyor, sahipsizlik hissi uyandırıyor. Umarım hem Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle hem Orman Daire Başkanı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle bir çalışma yürütürler, itfaiyeciler güçlendirilip haklarımız teslim edilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.