Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında vakalar azalıyor, ölümler artıyor – Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz: “Vaka sayıları düşmesine rağmen ölüm sayılarının artması akla, ‘Türkiye’de Delta ile birlikte başka varyantlar da olabilir mi’ sorusunu getiriyor”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel verilere göre son 24 saatte 294 bin 561 kişiye koronavirüs testi uygulandı, 21 bin 692 kişi pozitif çıktı. Koronavirüs nedeniyle 183 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 14 bin 636 oldu. Vaka sayıları düşerken ölüm oranları artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilerden derlenen bilgilere göre, 21 Temmuz-3 Ağustos dönemine oranla, 4-17 Ağustos arasında toplam test sayısı yüzde 12, vaka sayısı yüzde 29, ölüm sayısı yüzde 87 arttı ve 100 bin kişi başına düşen toplam vaka sayısı 298’den 386’ya çıktı. Son bir haftada ise vaka sayısı yüzde 14 azalırken, ölümler yüzde 35 arttı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz salgının seyrini Medyascope‘a değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.