Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Günlük ölüm sayısı 200’ü aştı – Prof. Dr. Önder Ergönül: “Aylar önce ‘Aşılı ve maskesiz olabilir miyiz’ diye düşünüyorduk, şimdi aşılı ve maskeli olmak durumundayız”

Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 292 bin 538 test yapıldı ve 19 bin 320 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu. 14 bin 743 kişi iyileşirken, 216 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vaka sayıları düşüş eğiliminde ancak ölüm sayıları her geçen gün tırmanarak artıyor. Öte yandan dün (19 Ağustos) kabine toplantısının ardından konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı olmayan kişilere belli alanlara girebilmeleri için PCR testi zorunluluğu getirildiğini açıkladı ama bazı aşı karşıtları PCR testinin de karşısında duruyor, testin bir yalan olduğunu savunuyor. Bu durumda salgın süreci nasıl işleyecek, ölüm sayıları artmaya devam edecek mi? Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül bu soruları Medyascope yayınında yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.