Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Heybeliada’daki orman yangının ardından: “Adalılar olarak hepimiz oradaydık, biz müdahale ettik, itfaiye geldiğinde su yoktu”

İstanbul-Heybeliada’da bugün (21 Ağustos) saat 13.00 sularında çıkan orman yangını, iki saat sonra kontrol altına alındı. Çıkan yangında can ve mal kaybı yaşanmazken iki itfaiye eri, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. 

Bugün öğlen saatlerinde İstanbul-Heybeliada’da, saat 13.00 sularında orman yangını çıktı. Çıkan yangına, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bir uçak, üç helikopter ve beş arazöz ile müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Heybeliada’ya Kartal, Maltepe, Büyükada itfaiyelerinin 36 personel ve 10 araçla destek verdiğini belirtti. Heybeliada’daki, Çam Limanı mevkiinde bulunan 230 vatandaşı Kıyı Emniyeti’ne bağlı ekipler tahliye etti. İstanbul Valiliği, Heybeliada’daki orman yangını hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

“Hepimiz oradaydık biz müdahale ettik, itfaiye geldiğinde su yoktu”

Yangına müdahaleye gönüllü olarak giden bir Heybeliadalı vatandaş, Medyascope’a konuştu. Vatandaş, adada yaşayan herkesin büyük bir dayanışma içinde olduğunu belirtirken, itfaiyeyi eleştirdi. Vatandaş, “Hepimiz oradaydık, biz müdahale ettik, itfaiye geldiğinde su yoktu” dedi. 

Yangın kontrol altına alındıktan sonra işine dönen bir vatandaş ise “Biz Adalılar olarak müdahale ettik, yoksa olacak iş değildi” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.