Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (243): Gil Penalosa ile 8-80 kentler

Şehirlerimiz bugünkü halleriyle, 30 yaşında ve gücü kuvveti yerinde olanlar için tasarlanmış. Kanada merkezli “8-80 Kentler” projesi, şehirlerin 8 yaş ve altı çocuklarımızın ve 80 yaş üstü büyüklerimizin ihtiyaçları doğrultusunda planlanmasını hedefliyor. Bu kesimlerin ihtiyacını karşılayan kent, her yaştan insan için keyifli, sağlıklı olacaktır. Sonuçta istediğimiz, kentlerin tüm yaşayanları için adil ve sürdürülebilir yerler olması.

Bu haftaki konuğumuz Gil Penalosa, kâr amacı gütmeyen Kanada kuruluşu 8 80 Cities’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı. Aynı zamanda şehir parkları, açık alan ve rekreasyon sektörünün uluslararası temsil organı olan World Urban Parks’ın yönetim kurulu başkanı. Kariyeri boyunca Gil, şehir parklarını iyileştirmenin güçlü bir savunucusu oldu. Dünyanın 300’den fazla farklı şehrinde çalıştı. Ayrıca Vision Zero Network, Children & Nature Network ve America Walks’ta kıdemli danışman olarak görev yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.