Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MEB’de kadro değişikliğine gidildi, Talim ve Terbiye Kurulu üyelerinin yarısı görevden alındı

Resmi Gazete’de bugün (25 Ağustos) yayımlanan kararla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) kadro değişikliğine gidildi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu’ndaki 10 üyenin beşi değiştirilirken kurulun yeni başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli oldu.

Üyelerin yarısı ve başkan değişti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kurulun eski üyeleri Mehmet Sürmeli, Hasan Kavgacı, Hüseyin Şirin, Toper Akbaba ve Bahri Ata görevden alındı. Bu isimlerin yerine kurul üyeliklerine Mehmet Karataş, Mustafa Gündüz, Bülent Dilmaç, Cem Gençoğlu, Mehmet Gündüz ve Hüseyin Yorulmaz atandı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun yeni başkanı ise Prof. Dr. Cihad Demirli oldu. Demirli İstanbul Ticaret Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde görev yapıyor. Kurulun daire başkanlıklarında ise değişiklik yapılmadı.

Okul servis araçları yönetmeliğinde değişiklik: Araçlar 12 yaşından küçük olacak, altı ayda bir bakım ve onarımları yapılacak

Koronavirüs salgını kapsamında okulların açılma tarihi yaklaşırken okul servis araçları yönetmeliğinde de değişiklik yapıldı. Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte taşıtların altı ayda bir bakım ve onarımları yapılacak. Okul servis araçlarında iç mekânı gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan tip onay mevzuatına uygun şeffaf cam dışında cam kullanılamayacak. Aynı zamanda okul servis araçları 12 yaşından küçük olacak. Yönetmeliğin uygulanmasından İçişleri, Millî Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler ile Ulaştırma ve Altyapı bakanları birlikte sorumlu olacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.