Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe, Uruguaylı genç yıldız Diego Rossi’yi kadrosuna kattı

Fenerbahçe, ABD’nin Los Angeles FC takımında forma giyen Uruguaylı oyuncu Diego Rossi’yi kadrosuna kattığını kamuoyuna duyurdu. 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon sarı-lacivertli ekipte kiralık olarak forma giyecek. Rossi’nin satın alma opsiyonu ise 6 milyon euro olarak belirlendi. 

Diego Martin Rossi Marachlian, tarihler 5 Mart 1998’i gösterdiğinde Uruguay’ın Montevideo şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin takımlarından Penarol’da adım atan Diego Rossi, 2015-2016 sezonu ile birlikte A takıma yükseldi. Genç yetenek, ilk sezonunda Penarol forması ile dokuz resmi maça çıktı ve bu karşılaşmalarda takımına iki gollük katkıda bulundu. Rossi, bir sonraki sezon ise bütün dikkatleri üzerine çekti. Genç futbolcu, 42 resmi maça çıktığı sezonda 11 gol ve 11 asistlik bir performansın altına imza attı.

Futbola başladığı kulüp ile iki lig şampiyonluğu yaşayan Diego Rossi, 2017-2018 sezonunda Major League Soccer (MLS) ekibi Los Angeles FC’ye 2,5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Uruguaylı genç yetenek, Los Angeles FC’de forma giydiği ilk andan itibaren Amerikalı futbolseverlerin gözdesi olmayı başardı. Rossi, 2017-2018 sezonunda 17 gol ve sekiz asist üretirken 2018-2019 sezonunda ise kariyer istatistiklerini yakaladı. Genç futbolcu, o sezon 18 gol atıp dokuz asist yaparak toplam 27 gole doğrudan katkı yaptı.

MLS’in en yetenekli futbolcularından biri olan Rossi, son iki sezonunda ise toplam 45 resmi maça çıktı. 23 yaşındaki forvet, bu karşılaşmalarda 24 gol ve beş asistlik bir performans ortaya koydu. Öte yandan Rossi, ülkesinin U17, U20 ve U23 takımlarında oynarken A Milli takım formasını ise hiç giyemedi. 

Diego Rossi’nin kariyerinde elde etmiş olduğu bireysel başarılar: 

MLS Yılın Oyuncusu (2020) 

MLS Yılın 11’i (2020) 

MLS Altın Ayakkabı (2020) – MLS tarihinde Altın Ayakkabı kazanan en genç futbolcu –

MLS Taraftar Ödülü (2019) 

MLS All Star (2019)

Los Angeles FC, Diego Rossi’ye yaptığı paylaşımla veda etti: “Başından beri burada. Yeni maceranda başarılar Diego”

Fenerbahçe, Diego Rossi’yi yaptığı paylaşımla açıkladı:

Diego Rossi’nin kariyerinden bazı kesitler:

https://www.youtube.com/watch?v=CDzPmqFVwwI

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler