Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir yıl oldu: İçişleri Bakanlığı, Yeşiller Partisi’nin kurulmasına hâlâ izin vermedi

Yeşiller Partisi bundan bir yıl önce, 21 Eylül 2020’de İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini verdi. Ancak partinin kurulmasına hâlâ izin çıkmadı. Bir video yayınlayan Yeşiller Partisi eş sözcüleri Emine Özkan ve Koray Urbarlı, gecikmeye tepki gösterdi.

Yeşiller Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Yeşiller Partisi olarak kuruluş başvurusu yapmamızın üzerinden bugün tam bir yıl geçti. Anayasanın her vatandaşa tanıdığı hakkımızı kullanıp gerekli belgeleri İçişleri Bakanlığı’na 21 Eylül 2020 günü teslim etmiştik. Ancak bir yıldır belgelerimiz bakanlıkta bekliyor ve Yeşiller Partisi’nin kuruluşu engelleniyor.

Bu bir yıl içerisinde yaşadığımız tek ekolojik, siyasi ve toplumsal sorun keşke Yeşiller Partisi’nin hukuksuz ve yetki aşımı yapılarak engellenmesi olsaydı.

İklim krizinin sonucu olarak artık daha yoğun şekilde yangın, sel ve kuraklıklar yaşıyoruz. Ekonomik kriz genciyle yaşlısıyla herkesin yaşamını etkiliyor. Toplumsal kriz ülkenin yaşama sevincini yok ediyor; gelecek umutları kayboluyor.

Bütün bu acı tablo Yeşiller Partisi’nin siyasi önceliklerinin ve çözüm önerilerinin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Değil bir sene daha, bir saniye bile kaybetmeye tahammülümüz yok.

Hayatın her alanını etkileyen ekolojik, ekonomik ve toplumsal krizlere karşı çözüm önerileri getiren partimizin Türkiye genelinde örgütlenmesi ve halkla siyasi parti çatısı altında buluşması engellenmeye çalışılıyor.

Fakat engellenemez. Yeşiller Partisi’nin de, savunduklarının da, gelecek tahayyülünün de önüne geçilemez. Zamanı gelmiş fikirden daha güçlü bir şey yoktur. Artık dünyada da, Türkiye’de de Yeşiller için değil bir gün bir saniye bile kaybedecek zaman yok. Evimiz yanmaya devam ediyor. Bu yangını söndürmeye şimdi daha da kararlı, daha da hazırlıklıyız!”

Kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı’na 21 Eylül 2020 tarihinde teslim eden Yeşiller Partisi, kurulmasına izin verilirse Türkiye’de üçüncü Yeşiller Partisi olacak. 110 kurucu üyenin bulunduğu partide kadın ve erkek üyelerin sayıları eşit.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.