Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca: “5-17 yaş arası çocuklarımız, aktif vakaların yaklaşık dörtte birini oluşturuyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun bugünkü (29 Eylül) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 5 ile 17 yaş arasındaki çocukların aktif vakaların dörtte birini oluşturduğunu belirten Bakan Koca, okulların açık kalması için her türlü tedbirin alınacağını belirtti ve yurtiçinde aşı kartı uygulamasının söz konusu olmadığını söyledi. 

“5-17 yaş arasında bulunan çocuklarımız aktif vakaların yaklaşık dörtte birini oluşturuyor”

Türkiye’deki aktif vakaların yaklaşık dörtte birini, 5-17 yaş arasındaki çocukların oluşturduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Koca, bu grubun büyük kısmının aşılama programında olmadığı için vaka artışının “beklenen bir durum” olduğunu belirtti. Bu yaş grubundaki çocukların hastaneye yatışında ya da yoğun bakıma girişinde belirgin bir artış olmadığını da vurgulayan Koca, okulların yüz yüze eğitim ile devam etmesi için her türlü tedbirin alınacağını aktardı. 

“Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur”

Aktif vakaların yaş ortalamasının düşmesinin, hastanede tedavi gören kişi sayısını azalttığını söyleyen Bakan Koca, yurtiçinde aşı kartı isteneceği iddialarının doğru olmadığını ve ülke içinde yalnızca Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasının devam edeceğini belirtti.  

“Bu gidiş aşı ile toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır”

Vaka sayılarının 20 binin üzerinde seyrettiğini, bu sayının sadece tedbirlere uyarak ve hızlı aşılama ile azaltılabileceğini belirten Koca, “Son günlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına doğrudan yansımaktadır. Bu gidiş aşı ile toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.