Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 Nobel Ekonomi Ödülü David Card ile Joshua D. Angrist ve Guido W. Imbens’e verildi

2021 Nobel Ekonomi Ödülü’nün kazananları belli oldu. Ödül, ekonomistler David Card, Joshua Angrist ve Guido Imbens’e verildi.

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Kanada doğumlu Card’ın ödülün yarısına “çalışma ekonomisine yaptığı deneysel katkılardan dolayı” layık görüldüğünü açıkladı. Angrist ve Imbens ise ödülün diğer yarısını “nedensel ilişkilerin analizine metodolojik katkılarından dolayı” aldı.

Resmi olarak “Alfred Nobel Anısına İktisadi Bilimlerde Sveriges Riksbank Ödülü” olarak bilinen ödül, bu yılki Nobel Ödülleri’nin sonuncusuydu. Kazananlar 10 milyon İsveç Kronu’nu (1.14 milyon dolar) paylaşacak.

Nobel Ekonomi Ödülü, 1969’dan bu yana 53 kez verildi. Ekonomi ödülü genelde barış ve edebiyat ödüllerinin gölgesinde kalsa da geçmişte Friedrich August von Hayek ve Milton Friedman gibi ünlü ekonomistler bu ödülün sahibi olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.