Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Erdoğan’ın askeri harekât düzenlenebileceği imâsı, Türk ordusunun Suriye’den çekilmesine dönük baskılara karşı bir mesaj” – Musa Özuğurlu ile söyleşi

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Fırat Kalkanı bölgesinde Türk güvenlik güçlerini hedef alan saldırının “artık bardağı taşırdığını” ve “en kısa sürede gereken adımları atacaklarını” söylemesi üzerine, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yeni bir askeri harekât düzenleyebileceği konuşuluyor. Suriye uzmanı gazeteci Musa Özuğurlu Erdoğan’ın bu çıkışının, hem Rusya hem Suriye hem de ABD’nin Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığını artık nihayetlendirmesi gerektiğine dair baskılarını artırdığı bir döneme rastladığına dikkat çekiyor. Özuğurlu’ya göre Ankara, bir harekât olasılığını gündeme getirerek, kontrol ettiği topraklardan çekilmeyeceği mesajını iletiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.