Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü gangster Al Capone’a ait eşyalar açık artırmada 3 milyon dolara satıldı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ünlü gangster Al Capone’a ait eşyalar, açık artırmada 3 milyon dolara alıcı buldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir döneme damgasını vuran ünlü gangster Al Capone‘a ait eşyalar geçen hafta sonu Kaliforniya’da düzenlenen bir müzayedede 3 milyon dolara satıldı.

Ateşli silahlar ve kişisel fotoğrafların yanı sıra, mücevher ve mobilya da dahil olmak üzere Al Capone’a ait yaklaşık 174 ürün sergilendi.

Özel bir kulüpte “A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone” adıyla düzenlenen müzayedeye yaklaşık bin kişi katıldı.

Müzayededeki en popüler ürün Capone’un 860 bin dolara satılan favori silahıydı. 

Chicago Tribune gazetesi söz konusu silahın, 20. yüzyılda yapılmış bir ateşli silaha ödenen en yüksek paraya satıldığını belirtti.

Al Capone, 1920’li yıllarda ABD’de “Prohibition dönemi” olarak bilinen alkolün yasak olduğu dönemde, yasadışı alkol satışı yapan mafyanın en büyük liderlerinden biri olarak öne çıkmıştı.

Capone bir süre sonra vergi kaçakçılığı nedeniyle hapse atıldı ve birkaç yılını Alcatraz Cezaevi’nde mahkûm olarak geçirdi.

Eşyalar, Capone’un 1947’de ölümünden sonra neredeyse 75 yıl boyunca ailesinin elinde kaldı.

Al Capone’un Kaliforniya’da yaşayan ve hayatta kalan üç torunundan biri olan Diane Capone, eşyaları satma kararının kendisinin ve kız kardeşlerinin yaşlanmasına dayandığını söyledi.

Diane Capone ayrıca, Kuzey Kaliforniya’daki evlerine yönelik artan orman yangını tehditinin de satış kararının alınmasında önemli bir faktör olduğunu belirtti.

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.