Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, yolcu seçen 22 taksi şoförünün toplu taşıma aracı kullanım belgelerini 20 gün süreyle askıya aldı

İstanbul’da yolcu seçen ve yabancı turist tercih ederek yolcu almayan taksicilere yönelik şikâyetler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) denetimlerini arttırdı. Sarıyer’de İstinye Park Alışveriş Merkezi (AVM) ve Şişli’de Cevahir AVM önünde yapılan denetimlerde yolcu almayan 22 taksi şoförüne işlem yapıldı. Araçların çalışma belgeleri 10 gün süreyle, şoförlerin toplu taşıma aracı kullanım belgeleri ise 20 gün süre ile askıya alındı.

İstanbul’da taksicilerin yolcu seçtiğine ve yolcu almadığına ilişkin şikâyetleri artması üzerine denetimler de sıklaştı. İBB, Sarıyer’de ve Şişli’de denetim yaptı. Sarıyer’de İstinye Park AVM önünde 12 taksici, Şişli’de Cevahir AVM önünde ise 10 taksici hakkında işlem yapıldı. Araçların çalışma belgeleri 10 gün, taksicilerin de toplu taşıma aracı kullanım belgeleri ise 20 gün süre ile askıya alındı.

Yeni taksi teklifi UKOME’de dokuz kez reddedildi

İBB, İstanbul’daki taksi sorunu çözmek için Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) dokuz kez, “bin yeni taksi” teklifi getirmişti. Ancak teklif UKOME’de 30 Eylül’de Bakanlık ve esnaf odası temsilcilerinin oylarıyla dokuzuncu kez reddedilmişti.

İçişleri Bakanlığı: “Yolcu almayan ticari taksiler trafikten men edilecek”

İçişleri Bakanlığı da taksicilere yönelik şikayetler nedeniyle 28 Eylül’de 81 ilin valiliklerine genelge göndermiş, genelgede, yolcu seçen taksiciler hakkında “trafikten men” dahil tüm yasal işlemlerin yapılacağı belirtilmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde şu ifadelere yer verilmişti:

Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini giderecek. 

Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlem (trafikten men dahil) yapılacak. 

Ticari taksi denetimleri artırılarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de uygulanacak. 

Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odası vb.) ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılacak”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.