Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’da Squid Game konseptli kafe büyük ilgi gördü

Netflix’te yayınlanan Güney Kore yapımı Squid Game adlı dizi ilgi görmeye devam ediyor. Endonezya’da koronavirüs döneminde satışları düşen bir kafe, Squid Game konseptine geçerek maddi açıdan yeniden canlanmaya başladı. Müşteriler kafeye büyük ilgi gösteriyor.

Endonezya’da Cafe Strawberry adlı bir kafe koronavirüs kısıtlamalarının getirdiği maddi kayıplarını telafi etmek için bir konsept değişikliğine gitti. Kafe, Squid Game’in küresel çapta yakaladığı popüleriteden faydalanarak dizideki oyunları kafede taklit etti.

Müşteriler, neon ışıklı karanlık bir odada, kapüşonlu ve maskeli muhafızlar gibi giyinmiş, oyuncak silahlar tutan ve onları “kırmızı ışık, yeşil ışık” oyun alanının başladığı odanın sonuna doğru yönlendiren personel tarafından karşılanıyor.

Kafeyi ziyaret eden 16 yaşındaki öğrenci Jennifer Susanto, “Bence eşsiz ve heyecan verici, böylece herkes Squid Game şovunun ne kadar gergin olduğunu hissedebilir” diye konuştu.

Dizi sayesinde kafenin kazancı üç katına çıktı

Her gün 200’den fazla müşteri, dalgona şekerinden bir şekil çıkarmayı da içeren oyunların yer aldığı Cafe Strawberry’ye geliyor. Bu yoğun ilgi, Squid Game dizisinin başlamasından bu yana kafenin kazancını üç katına çıkardı.

Kafenin sahibi 39 yaşındaki Putra Priyadi, salgın dönemindeki kısıtlamalar nedeniyle gelirlerinin keskin bir şekilde düştüğünü ancak kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte yavaş yavaş toparlandıklarını belirtti. Priyadi, Netflix’te Squid Game dizisinin başlamasının ardından satışlarının önemli derecede arttığını söyledi.

Nakit sıkıntısı çeken 456 borçlu insanın büyük para ödülünü kazanmak için ölümüne yarışmasını konu alan Squid Game, yayınlandıktan sonraki ilk 28 gün içinde 111 milyon hesap tarafından izlendi. Squid Game böylece diğer tüm dizileri geride bırakarak en çok izlenen orijinal yapım Netflix dizisi oldu.

Dizi, ilhamını Güney Kore ekonomisinde görülen aşırı gelir eşitsizliği ve yüksek borçluluk sorunlarından alıyor.

Squid Game’in, özellikle Kore drama ve filmlerinin zaten büyük bir takipçi kitlesinin bulunduğu Endonezya’da oldukça popüler olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.