Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vanessa Bryant: “Kobe’nin ölümünü telefondan gelen ‘RIPKobe’ bildirimleriyle öğrendim”

Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant, efsane basketbolcunun ölümünü telefonunda “RIP Kobe” bildirimlerini görerek öğrendiğini söyledi.

Los Angeles Lakers‘ın eski oyuncusu ve NBA efsanesi Kobe Bryant, 2020 yılının Ocak ayında bir helikopter kazasında 13 yaşındaki kızı Gianna ve diğer altı kişi ile birlikte hayatını kaybetmiştiVanessa Bryant, eşinin ölüm haberini telefonuna gelen sosyal medya bildirimlerinden öğrendiğini belirtti.

Vanessa ve Kobe Bryant çifti

Bryant ayrıca, Los Angeles County Şerif Departmanı’na ihmal ve mahremiyet ihlali nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor. Bryant, memurların Kobe ve Gianna’nın cesetleri de dahil olmak üzere kaza mahallinin fotoğraflarını paylaştığını iddia ediyor.

Yaşanan olayla ilgili verdiği bir ifade esnasında savcı, Bryant’a kazadan ilk ne zaman haberdar edildiğini sordu. Bryant, bir asistanı tarafından kocasının ve kızının bir helikopter kazası geçirdiği konusunda bilgilendirildiğini ancak beş kişinin hayatta kaldığını öğrendiğini söyledi. Bryant, eşi ve kızının muhtemelen hayatta kalanlar arasında olduklarını düşündüğü aktardı. Daha sonra telefonuna mesajlar gelmeye başladığını aktaran Bryant, “Telefonum elimdeydi. Çünkü gerçekten kocamı aramaya çalışıyordum. Sonra ise telefonuma bir sürü bildirim gelmeye başladı. Hepsinde de ‘RIP Kobe’ yazıyordu” dedi. Bryant ayrıca, “Eşim ve kızım olmadan hayatım asla aynı olmayacak” diye konuştu.

Mart ayında Vanessa Bryant, kaza mahallinin fotoğraflarını paylaştığını söylediği Los Angeles County polis memurlarının isimlerini yayımlamıştı.

The Los Angeles Times gazetesinin geçen yıl şubat ayındaki haberine göre, yürütülen iç soruşturmada, adı geçen polis memurlarının kurbanların kalıntılarının fotoğraflarını paylaştığı tespit edilmişti.

Kobe Bryant ve kızı Gianna

Vanessa Bryant bu konu hakkında, “Bugün burada sorumluluk almak için savaşmak zorunda olmamın adil olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hiç kimse aile üyelerinden bu tür bir acıya ve korkuya katlanmak zorunda kalmamalı. Fotoğrafların yayınlanması doğru değil” diye konuştu.

Eşinin ve kızının öldüklerinde üzerlerinde bulunan kıyafetleri sakladığını söyleyen Bryant, fotoğrafların paylaşılmasının saygısızlık olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.