Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB, 750 minibüs ve 250 dolmuşu taksiye dönüştürüyor – Bin adet yeni taksi yarın kurayla belirlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) teklifiyle temmuz ayındaki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülme süreci başlıyor. Kura çekimi yarın (2 Kasım) yapılacak.

İstanbul’da taksi sorunu aylardır tartışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) soruna çözüm olarak gündeme getirdiği 5 bin yeni taksi teklifi, 28 Ekim’deki UKOME toplantısında 10. kez reddedilmişti.

İBB, hem taksi sayısını artırmak hem de atıl durumda kalan minibüs hatlarındaki esnafın mağduriyetini gidermek için yeni bir adım atıyor. Bu çerçevede temmuz ayındaki UKOME toplantısında alınan kararla 750 minibüs ve 250 taksi-dolmuş taksiye dönüştürülecek.

Toplam 1,000 adet taksi plakası, yarın (2 Kasım) başvuru yapan hak sahipleri arasından kurayla belirlenecek. İlk kurayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çekecek. 

Kura sonucunda taksiye dönüşüme hakkı kazanan araçların minibüs ve taksi-dolmuş plakaları iptal edilerek yeni taksi plakaları tahsis edilecek. Tahsis belgelerini teslim alan esnaf, UKOME kararında yer alan özelliklere sahip ve sıfır kilometre bir araç temin ederek trafiğe çıkabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.