Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (253): İzmir Depremi’nin birinci yıldönümü – Eylem Ulutaş Ayatar ve Muzaffer Tunçağ ile söyleşi

Şehir Hepimizin’de bu hafta İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ve sırasıyla İMO İzmir Şubesi Başkanlığı, İMO Genel Başkanlığı, İzmir Konak Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunan Muzaffer Tunçağ ile 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan ve 117 yurttaşımızın ölümüne, Bayraklı ilçesinde çok sayıda binanın yıkılmasına yol açan İzmir Depremi’nin birinci yıldönümü nedeniyle, deprem sonrasında yürütülen çalışmaları ele aldık. Deprem sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hangi kuruluşları hasar tespit çalışmalarına dahil etmedi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İMO İzmir Şubesi tarafından yürütülen Envanter ve Önceliklendirme Çalışması, deprem sonrası İBB ve İMO tarafından yürütülen çalışmalara katılan ve katılmayan İzmir üniversiteleri, 1996-1999 yılları arasında yürütülen ve raporlanan İzmir Deprem Senaryosu çalışması, İzmir’de başlayan emsal artışı tartışmaları, İMO İzmir Şubesi tarafından 26-27 Ekim 2021 günlerinde düzenlenen İzmir Deprem Sempozyumu konuları üzerinde durduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.