Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevinden alınan eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na müşavir olarak atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlı görevinden 20 Mart’ta cumhurbaşkanlığı kararı ile alınan Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na müşavir olarak atandı. Ağbal, Twitter profilini de “Hazine ve Maliye Bakanlığı-Bakanlık Müşaviri” olarak güncelledi.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne atanan Ağbal, Ekim 2008’de Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilmişti.

8 Mart 2008’de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi olan Ağbal, 12 Haziran 2009’da Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmış ve bu görevini 9 Şubat 2015’e kadar sürdürmüştü.

Ağbal, 7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde milletvekilliğine aday olabilmek için istifa eden 200 bürokrat arasında yer almıştı. Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Bayburt milletvekili olarak Meclis’e girmiş ve 13 Eylül 2015’te AKP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başlamıştı.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık görevinden istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükümeti’nde tekrar Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Ağbal, 24 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak atanmıştı.

7 Kasım 2020’de Resmî Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanı kararı ile TCMB Başkanlığı görevine atanmıştı.

20 Mart 2021’de cumhurbaşkanlığı kararı ile TCMB Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal, son olarak 2 Kasım 2021’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bakanlık müşavirliğine atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.