Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye, şampiyona tarihinde ilk kez üç madalya kazandı.
Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, Fenerbahçe’nin milli yüzücüsü Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada 25.39’luk derecesiyle Avrupa ikincisi oldu. 50 metre kurbağalama finalini Belarus’tan Ilya Shymanovich 25.25’lik derecesiyle kazanırken, bronz madalyaya İtalya’dan Nicolo Martinenghi 25. 54 ile uzandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Olimpiyat ve Paralimpik Takımları resmi hesabı Team Türkiye, Emre Sakçı’nın başarısını böyle duyurdu:
Emre Sakçı’dan Gümüş Madalya!🥈
— Team Türkiye (@TeamTurkiye) November 7, 2021
🇹🇷Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda milli sporcumuz Emre Sakçı, erkekler 50m kurbağalama finalinde 25.39’luk derecesiyle gümüş madalya kazandı.🏊 pic.twitter.com/Jhal43iHK8
Victoria Zeynep Güneş’ten bir altın, bir bronz madalya
Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre bireysel karışık kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye’ye büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. 400 metre bireysel karışıkta final yüzen milli yüzücü, 4.30.45’lik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Viktoria Zeynep, bu derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirdi.
Milli yüzücü, 200 metre karışık finalinde de 02:07.67’lik derecesiyle Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Olimpiyat ve Paralimpik Takımları resmi hesabı Victoria Zeynep Güneş’in başarısını böyle duyurdu:
Türkiye, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonaları tarihinde ilk kez üç madalya aldı
Türkiye’nin, bir altın, bir gümüş ve bir bronz olmak üzere üç madalyayla tamamladığı şampiyonada aynı zamanda ilkler de yaşandı. Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tarihi boyunca Türkiye, ilk kez bir organizasyona üç madalya sığdırmayı başardı.
Türkiye, yüzme tarihinde de ilk altın madalyasına kavuştu. Viktoria Zeynep Güneş şampiyonluğunu bir de bronzla pekiştirdi. Kapanışı da Emre Sakçı gümüş madalyayla yaptı. Türkiye, Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası’ndaki toplam madalya sayısını sekize yükseltirken, bu sekiz madalyadan yedisini son altı yılda kazandı.