Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’den Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısına ilk tepki: “Nasıl helalleşecekler?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısına Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik’ten yanıt geldi. Çelik, “Helalleşme denildiği zaman saygı duymak gerekir. Fakat problem bunun altını nasıl dolduracaksınız? Türkiye’ye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşilecek?” diye sordu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Helalleşme denildiği zaman saygı duymak gerekir. Fakat problem bunun altını nasıl dolduracaksınız?” diyen Çelik, şöyle konuştu:

Son olarak bir milletvekilinin şehit ailesine küfür etmesi karşısında suskun kaldılar. Neredeyse şehit ailesini suçladılar. Yassıada’da şehit edilenlerin aileleriyle nasıl helalleşilecek? Türkiye’ye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşilecek? 28 Şubat döneminde ve başka dönemde, pek çok genç kızın hayatını karartmalarıyla nasıl helalleşecekler? ‘Suriye’deki YPG-PYD bize saldırmaz’ dediklerinde sınırda görev yapan askerlerle nasıl helalleşecekler? Darbelere destek vererek ülkeye yaşatılan acılarla nasıl helalleşecekler? Rahmetli Menderes’in aziz hatırasını yüreğinde yaşatan Türkiye vatandaşlarıyla nasıl helalleşecekler? Suriye’deki rejimi nasıl tuttuklarını görüyorsunuz, bu rejimin katlettiği insanlarla nasıl helalleşecekler? Helalleşme, kültürümüzün en önemli kavramlarından biridir. Keşke gerçek bir şekilde bunu yapsa ve birtakım acıları unutturmak için yeni bir imkân çıksa diye umut ederiz. Ama bu, çeşitli dönemlerde söylense de gerçekleşmiyor. Bunların altının doldurulması önemlidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.