Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: “Kılıçdaroğlu, yerinde ve gerekli helalleşme çağrısıyla Erdoğan’ın elindeki istismar unsurunu almış oldu”

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Medyascope yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısına ilişkin Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Çağrının olumlu olduğunu belirten Usta,“Kılıçdaroğlu, yerinde ve gerekli helalleşme çağrısıyla Erdoğan’ın elindeki istismar unsurunu almış oldu” dedi.

“Yerinde ve kucaklayıcı bir çağrı”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “helalleşme” çağrısını şöyle değerlendirdi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, milleti sinir uçlarına dokunarak istismar ediyordu. Geçmişte yapılan hatalar bugün de olacakmış gibi vatandaşa mesaj veriyordu. Kılıçdaroğlu, bu çağrıyla Erdoğan’ın elindeki istismar unsurunu almış oldu. ‘Geçmişle yüzleşiyoruz, bu hataları tekrarlamayacağız’ çağrısı yerindedir, kucaklayıcıdır.”

“Kazanımların hiçbirini geri götürmememiz lazım”

Türkiye’de olası bir iktidar değişikliğinde farklı kesimlerin hak kazanımlarından geriye dönüş olmayacağını belirten Usta, parti olarak kırmızı çizgilerinin ise üniter yapı olduğunu belirtti:

“Geçmişte dindar, Alevi vatandaşlarımız ve Kürt kardeşlerimizle ilgili sıkıntılar yaşandı. Muhafazakâr, Kürt, Alevi ve azınlıklarla ilgili kazanımların hiçbirini geri götürmememiz lazım. Buradaki tek önemli nokta Türkiye’nin üniter yapısıdır.” 

“Cumhurbaşkanı adayını rahatlatan bir söylem oldu”

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına da değinen Usta, “Cumhurbaşkanı adayı, ittifak ortaklarının adayı olacak. CHP’nin geçmişte yaptığı ve hata olduğu söylenen şeyleri bu adayın önüne koyacaklardı. Kılıçdaroğlu’nun hamlesi olası bir kendi adaylığı için değil, aday kim olursa olsun onu rahatlatacaktır. Böyle bir çağrı gerekliydi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler