Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da akrep istilası: 500’den fazla kişi akrep sokması nedeniyle hastaneye başvurdu

Mısır’ın Asvan eyaletinde etkili olan fırtınalar, birçok akrebi saklandıkları yerlerden evlere doğru sürükledi. 500’den fazla insan akrep sokması nedeniyle hastaneye başvurdu.

Mısır’ın Asvan eyaletinde 500’den fazla insan akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Vali Eşref Attia, hafta sonu Asvan eyaletinin nadir görülen sağanak, dolu ve gök gürültüsünden etkilendiğini ve üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Attia, akrep sokması nedeniyle hastaneye kaldırılanların, böcek ısırığı ve sokmaların tedavisinde kullanılan “antivenin” verildikten sonra taburcu edildiklerini aktardı.

Sağlık Bakanı Khalid Abdel-Ghafar ise hiçbir vatandaşın akrep sokması nedeniyle hayatını kaybetmediğini duyurdu.

Sosyal medyada yer alan fotoğraf ve videolar sular altında kalan sokakları, hasarlı evleri, araçları ve tarım çiftliklerini gösterdi. Okullar kapatıldı ve bölge genelinde elektrik kesintileri yaşandı. Nil Nehri’ndeki deniz trafiği de durduruldu. 

Al-Ahram gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın Asvan’daki müsteşarı Ehab Hanafy, doktorların yıllık izinden çağrıldığını ve hastanelerin alarma geçirildiğini söyledi. 

Sağlık Bakanlığı, Asvan’da 3 binden fazla antivenin olduğuna dair halka güvence verdi. Müsteşar Hanafy, dağ ve çöl bölgelerinin yakınlarına fazladan ilaç gönderildiğini duyurdu.

Akrepler tarafından sokulan vatandaşlar belirtilerini şiddetli ağrı, ateş, terleme, kusma, ishal, kas titremeleri ve baş seğirmesi olarak tarif etti. 

Al Jazeera’nin haberine göre Asvan dağları, “Arap şişman kuyruklu” akrebi veya Yunanca “insan öldüren” anlamına gelen Androctonus Crassicauda’ya ev sahipliği yapıyor. Son derece zehirli bu türler, dünyanın en tehlikeli akrepleri arasında kabul edilseler de yılda sadece birkaç insanın ölümüne neden oluyor.

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.