Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemeksepeti’nin bir kez daha hacklendiği iddia edildi, şirketten açıklama geldi

Yemek sipariş platformu Yemeksepeti’nin bir kez daha siber saldırıya uğradığı ve kullanıcı verilerinin çalındığı iddia edildi. Şirket ise veri ihlali olmadığını, kaynağı belli olmayan verilerle kendilerinden fidye istendiğini açıkladı.

Yemeksepeti, bir kez daha siber saldırıya uğradığı ve kullanıcı verilerinin çalındığı iddialarıyla gündemde. Yemeksepeti, sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığının uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırıldığını, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığının tespit edilmediğini açıkladı.

Şirketin Twitter’daki açıklamasında, “Kötü niyetli bazı kişiler, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirketimize ulaşmış ve fidye talebinde bulunmuşlardır. Yemeksepeti olarak bu tip yasadışı talepleri değerlendirmeye dahi almamızın mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz” denildi.

Sekiz ay önce hacklenmişti

Yemeksepeti, yaklaşık sekiz ay önce hacklenmişti. Kullanıcı verilerinin Bitcoin karşılığında satışa çıkarılmasının ardından Yemeksepeti’nin kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın, kullanıcılardan özür dilemiş ve “Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm gelişmeleri yapmayı sürdürüyoruz” demişti.

Aydın, 1 Kasım’da ailesine daha fazla zaman ayırabilmek ve genç girişimcilere destek olmak istediğini belirterek istifa etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.